Cluj-Napoca va găzdui cea mai mare întâlnire din Europa a tinerilor supraviețuitori ai cancerului
Sute de tineri supraviețuitori ai cancerului din Europa se reunesc în Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment dedicat lor.
175 de tineri supraviețuitori ai cancerului din 32 de țări din Europa se reunesc în Cluj-Napoca, în perioada 7-12 august, în cadrul unui eveniment organizat de Asociația Little People România și Youth Cancer Europe.
Rețea Europeană a Tinerilor Supraviețuitori de Cancer
Evenimentul marchează succesul proiectului EU-CAYAS-NET, Rețeaua Europeană a Tinerilor Supraviețuitori de Cancer (EU Network of Youth Cancer Survivors), finanțată prin programul EU4Health din cadrul Horizon Europe.
Proiectul contribuie la îndeplinirea angajamentului Planului European de Combatere a Cancerului de a aduce lupta cu cancerul în rândul copiilor și tinerilor în centrul atenției și de a îmbunătăți calitatea vieții supraviețuitorilor.
Pe parcursul celor 5 zile, cele 2 asociații înființate la Cluj-Napoca, vor pune la dispoziția participanților, tineri supraviețuitori de cancer, oportunitatea de a învăța în cadrul unor seminarii și de a contribui la discuții semnificative despre îngrijirea cancerului, sănătatea mintală, diversitate, egalitate și incluziune, educația și sprijinul în carieră, tranziția, efectele tardive și îngrijirea pe termen lung, discriminare și îngrijirea adolescenților și a tinerilor adulți (AYA).
Spațiu dedicat la Untold
De asemenea, tinerii vor avea șansa de a promova mesajul supraviețuirii, importanța unei comunități de suport, reprezentanță la nivel decizional, în cadrul unui spațiu dedicat în cadrul îndrăgitului festival UNTOLD.
Spațiul dedicat, deschis între 8-11 august, este creat ca o invitație către cei care vor fi prezenți la festival de a lăsa mesaje de încurajare către cei dragi care trec prin experiențele grele cu boala și de a afla despre reușitele proiectului EU-CAYAS-NET înregistrate pe parcursul a doi ani.
Printre tinerii participanți se află și supraviețuitori români, tratați în centrele majore de tratament din țară, membri ai Comunității Naționale a Tinerilor Români Supraviețuitori de Cancer, TEMERARII.
Despre organizatori
Asociația Little People a pilotat serviciile de sprijin psihosocial pentru pacienții copiii și tinerii adulți cu cancer, din România.
Fiind singurul furnizor de servicii, prezent în toate centrele regionale de tratament majore, Little People oferă o abordare standardizată și consecventă a nevoilor psihologice și emoționale ale pacienților cu cancer și ale familiilor acestora din întreaga țară.
Din momentul diagnosticării, specialiștii noștri lucrează alături de echipele clinice pentru a împuternici părinții prin programe de educație.
Premiatul program „Nu mi-e frică!” oferă intervenții personalizate pentru copiii mai mici, în timp ce adolescenții și adulții tineri primesc sprijin de la egal la egal și intervenții specializate folosind AI, AR, VR, soluții digitale și aplicații mobile.
De asemenea, oferim oportunități de educare pentru pacienți și familiile acestora prin sesiuni de advocacy și formare de competențe.
Comunitatea TEMERARII
Un proiect al Little People, Comunitatea TEMERARII pentru adolescenții și tinerii adulți români supraviețuitori de cancer a fost înființată în 2006 și în prezent numără peste 1.000 de membri, oferind întâlniri de sprijin între pacienți care au trecut prin experiențe similare, sesiuni educative, evenimente sociale și multe altele.
TEMERARII sunt dovada a rezistenței și forței tinerilor, oferind un far de speranță și solidaritate pacienților nou diagnosticați.
Youth Cancer Europe
În 2015, Asociația Little People a făcut un pas important prin înființarea legală a Fundației Youth Cancer Europe, care a devenit acum binecunoscută rețea paneuropeană de advocacy a pacienților, YCE.
Reprezentând tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 39 de ani din peste 40 de țări europene, Youth Cancer Europe are o experiență dovedită în modelarea politicilor UE privind asistența medicală transfrontalieră, discriminarea financiară, conservarea fertilității, drepturile reproductive, sănătatea mintală și echitatea în sănătate.
Rețeaua a influențat cu succes schimbările legislative la nivel european și la nivel local în diferite sisteme de sănătate, cu un accent deosebit pe sprijinirea nevoilor populațiilor marginalizate, minoritare și protejate din UE
Lasă un comentariu
Reclama ta AICI!
Cumpără spațiu publicitar
Reclama ta AICI!
Cumpără spațiu publicitar
Reclama ta AICI!
Cumpără spațiu publicitar
0 Comentarii
Nu s-au găsit comentarii pentru această știre.