Atenție! Povestea tinerei care a fost hărțuită de un șofer de pe autocar.

Un caz halucinant a avut loc la Cluj în timpul festivalului Electric Castle. O tânără ar fi fost hărțuită de șoferul unui autocar care transporta oamenii la Bonțida

Atenție! Povestea tinerei care a fost hărțuită de un șofer de pe autocar.


Un caz halucinant a avut loc la Cluj în timpul festivalului Electric Castle. O tânără ar fi fost hărțuită de șoferul unui autocar care transporta oamenii la Bonțida. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de hărțuire sexuală și lipsire de libertate în mod ilegal după acest incident. 


„În timpul festivalului Electric Castle, duminică pe la ora 17 i-am spus prietenei mele că voi merge până la cazare să mă schimb și că urmează să mă întorc înapoi. Aceasta mi-a recomandat să iau un uber că o să ajung mai repede, deși știam că o să-mi anuleze am zis totuși să încerc. Menționez că era un drum de mers pe jos din festival de vreo 30-40 min și evident că n-am găsit nicio mașină. În acel punct eram împăcată cu ideea și mi-am continuat drumul. Fix când ieșisem din parcarea pentru mașinile de bolt și uber, mai exact după ce trecusem podul care traversa Someșul Mic, a oprit în dreptul meu un autocar care avea sigla de la Electric. Inițial am crezut că șoferul a oprit să vorbească cu poliția, dar de fapt șoferul mă întrebase pe mine unde merg. I-am spus că trebuie să ajung înainte de barieră (efectiv era un drum de 3 minute cu mașina din momentul ăla), iar acesta mi-a spus să urc că o să înceapă furtuna. Înainte să urc în bus l-am întrebat dacă lucrează pentru festival pentru că autobuzul era gol, iar acesta mi-a răspuns cu “da” și că trebuie să meargă la Cluj să-i ia. Am urcat și m-am așezat în față ca să fiu atentă la drum să-i spun când să oprească.

Acesta a început să intre în discuții cu mine și să mă întrebe câți ani am, cu ce mă ocup, etc. Ca apoi să mă întrebe dacă nu cumva vreau sa merg cu el la Cluj. Evident că răspunsul meu a fost negativ, și m-a întrebat “de ce?” iar eu i-am spus ca am treabă. L-am rugat să oprească, acesta a oprit, eu am dat să cobor dar nu voia să îmi deschidă ușa. Bărbatul m-a întrebat “da nu vrei sa dormi cu mine?”, eu m-am panicat în momentul ăla, am încercat să deschid ușa, n-am reușit iar acesta m-a prins de mână și a spus că am blocat-o și că nu o poate deschide. Abia după ce i-am spus că o să sun la poliție m-a lăsat să plec”, a relatat tânăra. 


Tânăra spune că a mai primit povești similare de la câteva fete, ea a fost însă singura care a mers la Poliție. 

„După ce am ieșit primul meu instinct a fost a fost sa fug și n-am apucat să văd numărul autocarului. Am reușit să vorbesc cu cei de la safety, apoi m-au redirecționat la cei care se ocupă de busuri, după care mi-au dat numărul altui domn care presupun că îi putea identifica mai ușor pe șoferi, din ce am înțeles era de la firma de autobuz. Cel cu care am vorbit la sfârșit a spus ca nu poate identifica șoferul deoarece nu i-am spus ce culoare avea tapiteria autobuzului, deși i-am dat locația, ora și chiar și minutul la care m-a luat șoferul. De asemenea, acesta a zis că e vina mea că m-am urcat în autobuz când șoferul era la bustul gol. Am pus titlul la plural pentru că am mai primit povești asemănătoare de la câteva fete care au pațit-o cu șoferi diferiți”, a mai punctat tânăra. 

Polițiștii clujeni au demarat verificări pentru stabilirea stării de fapt și luarea măsurilor legale ce se impun.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la un incident din cursul zilei de 21 iulie, în care o tânără de 22 de ani ar fi fost hărțuită de un bărbat care se afla la volanul unui autocar, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, este abilitat să comunice următoarele:

La data de 22 iulie, în jurul orei 13.00, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla au fost sesizați despre faptul că, la data de 21 iulie a.c., în jurul orei 17.30, o tânără de 22 de ani, din județul Neamț, ar fi fost hărțuită de un bărbat, care se afla la volanul unui mijloc de transport în comun.

În fapt, tânăra s-ar fi urcat în autocar în localitatea Bonțida, iar la un moment dat bărbatul i-ar fi adresat întrebări nepotrivite, după care ar fi refuzat să o lase să coboare din autovehiculul.


Polițiștii au demarat verificări pentru stabilirea stării de fapt și luarea măsurilor legale ce se impun.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de hărțuire sexuală și lipsire de libertate în mod ilegal”, a transmis IPJ Cluj pentru Știri de Cluj.