Căprior salvat dintr-o capcană în Florești, pe Valea Gârbăului

Un căprior a fost salvat, vineri, dintr-o ”capcană” urbană, spațiul gol de beton de la parterul unui bloc de pe Valea Gârbăului în Florești.

Căprior salvat dintr-o capcană în Florești, pe Valea Gârbăului


Reprezentanții Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) Cluj au precizat că au fost sunați de ISU Cluj cu privire la decizia de eliberare sau preluare a unui exemplar mascul din specia căprior, căzut într-un spațiu gol, de la parterul unui bloc.


”Împreună cu paznicul fondului cinegetic Florești, am colaborat cu echipajul de pompieri prezent la eveniment si am reușit să extragem în siguranță animalul din fosa în care căzuse, ulterior eliberându-l în zona sălbatică din vecinătate.


De mare ajutor ne-au fost echipamentele aflate în dotarea proprie și a pompierilor, în lipsa cărora nu am fi reușit elevarea unui asemenea animal, fără a fi serios expuși riscului pentru salvatori, acesta devenind stresat și panicat.


Pe acesta cale facem un apel la susținerea activității de salvare, prin Transylvania Wildlife Rescue!”, au precizat aceștia.