Nouă metodă de înșelăciune on-line: SPOOFIG

Este vorba de apeluri sau mesaje frauduloase, care implică credite bancare...




Potrivit polițiștilor clujeni spoofing-ul implică contactarea telefonică de către persoane care se recomandă a fi din partea unor instituții bancare cu privire la anumite operațiuni financiare care se presupun a fi efectuate de către persoana contactată, respectiv aprobarea creditului de nevoi personale sau plăti suspecte.


ATENȚIE la spoofing. Metodă nouă de înșelăciune cu credite bancare semnalată la Cluj

Polițiștii clujeni au fost sesizați despre faptul că un bărbat a fost contactat telefonic de către un presupus reprezentant al unei unități bancare, care i-a spus că i-a fost aprobat creditul de nevoi personale solicitat.


Persoana vătămată a negat solicitarea unui astfel de credit, însă presupusul reprezentant al unității bancare i-a repetat ca cererea a fost aplicată online în data de 25 martie.


Cu toate acestea, victima a negat efectuarea acelei cereri și a comunicat apelantului că se va adresa poliției, moment în care apelul a fost întrerupt de apelant.


La apelarea ulterioară de către persoana vătămată a numărului de pe care a fost sunat a fost pus în legătură cu un reprezentat veridic al băncii, care i-a comunicat faptul că până în acel moment nu figurează în baza de date a unității bancare ca și client al băncii și ca este posibil să fie o tentativă de înșelăciune.