Circulația din Cluj va fi pusă în dificultat la vară

O bandă de pe Barițiu se închide temporar la vară pentru continuarea lucrărilor


Se lucrează la Parcul Caragiale din Cluj-Napoca, o investiție de aproximativ 4 milioane de euro. Proiectul cuprinde decopertarea Canalului Morii și conservarea descoperirilor arheologice.


Parcul Ion Luca Caragiale, Canalul Morii și străzile adiacente sunt incluse într-un proces de revitalizare urbană.

Obiectivul este regenerarea întregii zone, cu reintegrarea cursului de apă în peisajul urban, pentru a deveni un spațiu verde primitor cu prioritizarea pietonilor și bicicliștilor.


Vestigii importante găsite la 4 metri adâncime


Potrivit Primăriei, în acest moment se realizează cercetări arheologice care vizează descoperirea traseului celei de a doua incinte medievale a orașului, ce traversează suprafața parcului.

Odată cu amenajarea spațiului public, primăria va conserva și proteja în manieră deschisă aceste vestigii.


Muzeul Național de Istorie a descoperit în zona proiectului o incintă din Epoca Romană, care se află la 4 metri adâncime. Zidul reprezintă fortificația romană a orașului din anii 117-124; se presupune că incinta a fost construită în timpul împăratului Hadrian când a ridicat orașul nostru la rang de municipiu.

Aici, în parc, se află partea de Nord a cetății și se întinde spre strada Napoca nr. 15 și până în zona Teatrului Puck.

Stadiul lucrărilor la parcul Caragiale

În cadrul proiectului se plantează noi exemplare de arbori de talie înaltă, 3-5 metri înălțime și peste 1.500 de bucăți din specii de arbuști, plante perene cu flori sau ierburi ornamentale