INCENDIU de vegetație la Mărișel.

A fost nevoie de INTERVENIȚIA pompierilor în zonă


Pompierii au INTERVEUn incendiu de vegetație a izbucnit, sâmbătă, în zona Mărișel din jud. Cluj. Pompierii au intervenit pentru evitarea extinderii focului la locuințe.

„Pompierii de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca intervin în aceste momente pentru a stinge un incendiu de vegetație uscată în apropiere de localitatea Mărișel. Din datele transmise până acum, nu există riscul ca focul să se extindă la locuințe și nu sunt raportate probleme. Acționează un echipaj de la Garda Gilău.

VIDEO. INCENDIU de vegetație la Mărișel. Pompierii au INTERVENIT în zonă

Incendiul se manifestă pe câteva sute de metri pătrați, încă nu s-a raportat o estimare exactă. În continuare se intervine în zonă”, a transmis ISU Cluj.

Update:

„Ziua de sâmbătă, 30 martie 2024, a adus din nou numeroase intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată. Astfel, până la această oră, pompierii clujeni au desfășurat 7 misiuni de acest fel, în localități precum Florești, Mărișel, Jucu, Plopi sau Beliș.


O situație de amploare s-a înregistrat în comuna Mărișel, unde arderea necontrolată de vegetație uscată a afectat o suprafață de aproximativ 30 de hectare. Prin eforturi susținute și ajutați de către localnici, pompierii au reușit să protejeze pădurea de flăcări. Chiar și la această oră, echipajul de la Garda de Intervenție Gilău se află în teren, cu scopul de a lichida ultimele focare.

În schimb, pompierii de la Garda de Intervenție Băișoara au finalizat în urmă cu puține momente intervenția din localitatea Plopi. În acest caz, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 10 hectare, iar colegii noștri au avut de parcurs un drum greu accesibil, de piatră. Misiunea a durat mai bine de trei ore”, a comunicat ISU Cluj.