Uimitoarele jmecherii ale primarului de Ciurila

Partea ÎNTÂI


Uimitoarele jmecherii ale primarului de Ciurila

-Partea ÎNTÂI-

●Portret cu Primar Inutil și Opt Sate Necăjite

Comuna Ciurila este așezată la 20 de km de Cluj și la mii de kilometri de lege!

Locuitorii care trăiesc în cele opt sate suportă un primar pe care îl înjură și îl acuză de hoții cu terenuri, de beții pantagruelice și de formare su asociere la grup infracțional organizat, dar l-au ales în trei mandate.

● Cantitatea de noroi crește exponential când plouă, pentru drumurile neasfaltate, când e cald și soare, pentru colbul ridicat de copitele cailor, vacilor și altor animale care merg să pască în aria protejată!

● Blestemele și înjurăturile sunt egale și cu promisiunile neonorate ale primarului Tudor Cristinel Popa, născut politic basist și vopsit liberal.

●Traiesc în comuna aproximativ 1500 de locuitori, din care, în 2016 au fost prostiti și înșelați vreo 500, iar în 2020 alți 582 care au votat cu actualul primar.

Nu știm dacă cei proști sunt aceiași sau mama proștilor a furnizat materie primă nouă și suficientă pentru ca primarul comunei să ajungă domnul Tudor Cristinel Popa.

Să fi fost, oare, determinanți în alegerea primarului cei 241 de flotanți, apăruți peste noapte în preajma alegerilor?

May be an image of map

Un număr foarte mare, scos din...caciula de TCP, dacă ne gândim că sunt mai mulți flotanți la Ciurila decât la Câmpia Turzii, unde au fost înregistrați 236 de flotanți!?

Știm, însă, sigur, că cei care l-au ales și reales au condamnat cele opt sate la noroi, frig, praf și stagnare!

● Personajul, liberal de conjunctură, născut PDL, este unul epic, având un loc bine definit în mentalul colectiv și pregătit să intre în istoria celor mai mecheri și inutili primari pentru contribuabili,

,,Cretinel,, îi este porecla și zice lumea că i s-a pus în urma unor multiplele experiențe bahice, adevărate orgii complementare unor tranzacții oneroase sau braconaje în pădurile comunei. Se spune despre TCP că de fiecare dată se urcă beat la volan și se dă jos din mașină treaz! Poliția știe, dar nu vede și nu aude!

●Primarul pedelist, vopsit pnl, Tudor Cristinel Popa, a intuit potențialul comunei Ciurila, drept pentru care a intrat în joc din partea PDL și și-a luat primul mandat cu un program cu care s-a șters în cur imediat după depunerea jurământului.

Programul lui electoral adevărat, ascuns în campanie, era de devalizare a averii comunei: păduri, lacuri, terenuri agricole, terenuri de construcții etc., în folosul lui și a altor persoane care îl susțin.

Milioane de euro îi făceau cu ochii lui Cristinel!

●Armata primarului

,,Cretinel,,

Între două beții, beneficiind și de experiența unor confrati, cum ar fi: Pivariu PNL/Vancea-PDL Florești sau cel de la Sandulești, Ilustrul TCP a lansat programul:

Și mâna greblă se făcu!

TCP, primarul din Ciurila, știa de când era tânăr pedelist, la Școala Băsescu Udrea Boc/BUB că, furând de unul singur, ești vulnerabil și poți intra în istorie maxim ca un mare găinar.

Furând în grup, după o strategie exersată și gândită, aplicată de către oameni selecționați cu atenție ai șansa să ajungi în istorie, intrând pe ușa din față a primăriei, a parlamentului român sau cel al UE.

Drept pentru care TCP își construiește o gardă pretoriană – oameni de încredere, care să-l apere de rău (a se citi de DNA, de poliție, presa etc).

Cu această gardă începe ,,greblarea,, averii comunei; fondul funciar - lacuri, păduri, fânețe, posturile din administrație, pe care le oferă ca sinecuri, pentru apropiați, lucrările de investiții, de întreținere etc.

●Structura echipei începe cu consilierul lui de încredere Radu Moldova Mihai, nimeni altul decât contracandidatul său din partea ....PSD!?!

Fostul pedelist, școlit la academia 3 B (Băsescu-Udrea-Boc/BUB) înțelege că nu poate lua tot și trebuie să împartă câte ceva și cu ...,,opozitia,,

●Tandemul Cristinel Popa și Radu Moldovan Mihai face minuni în comuna Ciurila!

● Majoritatea consilierilor sunt anesteziati cu medicamente de portofel.

●În ierarhia echipei de prădători, după il Consiglierre - mana dreaptă a lui il Lider Maximo, vin rudele: mame, surori, mătuși, cumnați și cumnate - exact ca în mafie, pe care le găsim la loc de cinste, ca mari investitori, mari latifundiari ai comunei.

● Odată constituită echipa de prăduitori, il Lider Maximo trece la ,,anestezierea,, unor persoane aflate în posturi de decizie în organigrama unor instituții de ale statului: OCPI, CJ, Prefectura, Parlament, etc.

● Persoanele din aceste instituții au în majoritatea cazurilor atribuții de control și sunt surse valoroase de informații.

● Avem echipa, avem valoare, nici la bască n-avem bai,

că ne umplem de parai

Schema aplicată de echipa de prăduitori, pentru îmbogățire, este relativ simplă și greu justițiabilă, aflată la marginea legii:

a) se identifică o parcelă de teren, în extravilan, a cărei valoare de vânzare este mică, nesemnificativă, la momentul identificării;

b) parcela identificată este adusă în intravilan, dar după cumpărarea de către cine trebuie;

c) o dată ce este în intravilan, parcela se mută oneros cu un kilometru, cu doi, cu cât este nevoie, în alt loc, la șosea sau în altă parte unde sunt deja utilități, astfel că valoarea ei crește exponential, de zeci de ori.

Apoi parcela este vândută prin mandatar pentru a-i pierde urma, iar mandatarul de serviciu, în cele mai multe cazuri, este domnul Radu Moldovan - consilierilor domnului TCP - primarul Comunei Ciurila! Evident, parcelele sunt vândute apropiaților.

Aceste parcele, de obicei, se mută în poziții topo ale căror proprietari nu se cunosc și sunt nerevendicate.

●Potrivit legii, aceste terenuri care nu sunt revendicate, ar trebui , prin HCL, să treacă în proprietatea UAT.

Dar, minune, și în rândul consilierilor aleși sunt persoane dornice de îmbogățire. Acești consilieri fac jocul primarului, în mod conștient și retribuit sau în mod inconștient, dar tot retribuit și parcelele nerevendicate trec ilegal la persoane fizice.

Pe lângă parcelele introduse în extravilan, fără ca acestea să reprezinte o necesitate, pentru nevoile comunei, extinderea intravilanului făcându-se din pur interes personal, prăduitori mai cumpărau terenuri deja existente în intravilan, după care le translatau în locuri în care le creștea valoarea exponential.

●O mostră de prăduire

●Juridic, grupul lui TCP este unul ,,infracțional,, ținând cont de metodele descrise mai sus și ousând în practică pe raza UAT Ciurila.

●Conform schemei prezentate mai sus, fără nici o reținere și sfidând toate legile, grupul infracțional a trecut la treabă după cum urmează:

● Au identificat parcela 248 din tarlaua 15, în suprafața de 1400 mp, înscrisă în Titlul de proprietate 25891/362, în favoarea proprietarilor Svedu Susana și Mitu Maria.

Conform procesului verbal de punere în posesie nr. 25891/362/a din 31.08.1995, parcela 248 din tarlaua 15, în suprafața de 1400 mp, a fost pusă în posesie în Zona denumită toponimic ”Măgura”, având categoria de folosință PASUNE, cu vecinii - la Nord: Muncaci V., La Est: drum de exploatare, la Sud: Mocan D., la Vest: Felecan V.

Parcela este clar figurată pe planul parcelar al comunei Ciurila la limita dintre tarlalele 10 și 15, într-o zonă accidentată, situată la 1 km est de drumul județean ce leagă localitățile Salicea și Ciurila.

●În baza unui plan de încadrare în tarla, semnat de primarul comunei Ciurila, această parcelă este înscrisă la un kilometru vest de locul în care a fost pusă în posesie, prin documentația cadastrală nr. 7048/16.02.2022, fiind înscrisă în CF 64184 Ciurila.

Conform noii poziții, vecinii sunt:

La Nord: Ostopovici Nicu Alexandru

La Est: valea Salicii

La Sud: Radu Moldovan Mihai (nimeni altul decât consilierul primarului)

La Vest: Drum județean,

după cum se observă, cu totul alți vecini decât cei între care a fost pusă parcela în posesie și, evident, „la sosea”!!!

Prin urmare, printr-o scamatorie făcută în primărie, sub oblăduirea primarului și cu ajutorul topografului Stana Dan Ion (care, pentru serviciile aduse domnului Radu Moldovan ,zice lumea, a fost recompensat cu întabularea drumurilor din comuna), un teren având categoria de folosință Pășune, pus în posesie într-o zonă accidentată cum este MAGURA,este adus la drumul județean și înscris cu front la drumul județean în Morile Sălicii.

●Aici intră în acțiune și proptelele domnului primar, aflate în CJ Cluj și prin actul nr.23864 / 07/06/2022 Act Administrativ nr. 29192, din 21/07/2022 emis de Consiliul Județean Cluj;, i se schimbă și destinația din pășune în arabil, (curat penal,coane Cristinel!)) această schimbare fiind esențială pentru a permite ca terenul să fie construibil.

Actul mai sus amintit este eliberat în afara legii,deoarece,la data respectivă,imobilul la care se face referire era extravilan,ceea ce este în totală opoziție cu Legea 214/2011 pentru organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor.

●Noa,amu cine e vinovat pentru terenul pradat de la curtea domnului președinte Tise?

●Conform art. 28, alin1, litera a) „Art. 28 din L214/2011

(1) Constituie infracțiuni următoarele fapte:

a) schimbarea destinației suprafeței de pajiște în alte categorii de folosință fără aprobările legale în vigoare;”

●Noa,amu vă propun un work-shop.

Și pe această cale invit toți cititorii care au pajiște în extravilan sau parțial în extravilan să încerce să obțină o adeverință de la consiliul județean, o adeverință prin care pajiștea este transformată în teren arabil și veți vedea care e rezultatul. Cu răspunsurile obținute, vă invit la redacție.

Vă asigur,însă,că, dacă proptele nu e nimic nu e!

Dar să ne continuăm drumurile pe șleaurile comunei Ciurila și să vă mai spunem că, prin actul notarial nr. 6156, din 17/11/2022 emis de notarul public Furdui Horia Augustin, imobilul (n.n.parcela)de 1400 mp este dezmembrat în două imobile după cum urmează:

Imobil înscris în CF 64473 în suprafața de 842 mp

Imobil înscris în CF 64474 în suprafața de 558 mp

Acum urmează partea interesantă: prin procura autentificată cu nr. 793/07.11.2022 de notarul public Lungu Sorin Mihai din București, domnul Radu Moldovan, în calitate de mandatar al proprietarilor din CF, prin contractul nr. 1655 din 30.08.2023, vinde parcela de 842 mp părinților lui, Moldovan Ioan și Moldovan Maria Voichita (părinții acestuia) în cotă de ½ și familiei ON. ½ iar

parcela de 558 mp, tot cu aceeași procura amintită mai sus, prin contractul de 984/19.05.2023 este vândută de Radu Moldovan surorii acestuia.

Interesul domnului Moldovan are o dublă valență: -1)de mutare a unui teren fără valoare dintr-o zonă accidentată pus în posesie în Măgura Sălicii, într-o zonă cu front la drumul județean, cum este Morile Sălicii, și

2) de amplasare a acestui teren lângă terenul proprietate personală, deoarece dl. Moldovan mai deține în zonă un teren de 2533 mp (care într-un număr viitor vă vom explica cum l-a dobândit).

În imagine (plansa1 se vede cum a fost modificată limita intravilanului în zona Morile Săbliicii, unde, brusc, noua limită a intravilanului face o cotitură pentru a cuprinde imobilele cu nr. cadastrale 54044,62081,62083, imobile aflate în proprietatea familiei Moldovan. QED

Dragi urmăritori de adevăr, rămâneți cu noi, urmează alte minuni săvârșite la Ciurila de către Tudor Cristinel Popa – primarul inutil pentru comunitate.